Monday, November 9, 2009

result aku A+ wes...huhu

nie soalan aku dpt lam fcebook..hsilnye stlh aku jwb,dpt A+..bgga tol..sbb tu aku post soalan tu kt cni..wahaha...

Tatabahaso Kelate Tahap Tinggi


1.Husnul jale-jale , tibo-tibo Husnul jatuh ........

2.
Bokbong
3.
lokpak tike nga saggupa ni gapo?
4.
namo laing bagi tuyup?
5.
haghi nih jo'ong
6.
isna
7.
muko spo pok bbungo / mok bbungo
8.
ajim ni saie aku huk SSUMBAKK..
9.
asif tok make agi haghi nih. asif jadi lapa ....
10.
Tema Koto Baghu
11.
kenaling
12.
kalu taik itik tu sjenih kuwey, kulut idong tu gapo?
13.
maksud iseng?
14.
pokne jadi ......... lpah isey ajok gocoh
15.
wak kijo chakduh

Friday, November 6, 2009

++along food channel...(a.f.c)++

huga3...sronok nye dk uma along kuyh d kala tiade sape2 d rumah..
ape aku buat yer??nie hsilnye...lalalala...
mkn2..mkn2..mkn2...
mekacih ya sis..suda bnrkan gue tido,mkn free lagik,tgk astro lagik..
mcm2 ada...
  1. mkn eskrem along kuyh
  2. mkn jjari ayam bliau yg ku grg sndrik..chewah..
  3. mkn sup tulg beliau..sdp oww...
  4. mkn cumi2 alif kot??
di bwh ini adlah snrai bukti hsil kgiatan di rumah along...jom..kita TERJAH!!.. act,nk jd cm abg nas MELODI,tp rmbut bru pas gunting,jd x leh la nk jd kn die idola kuyh..



abes suda~~~nyummm888...










Thursday, November 5, 2009

yoU belong with me _ taylor swift


You're on the phone with your girlfriend, She's upset
She's going off about something that you said
She doesnt get your humour like I do

I'm in the room, its a typical Tuesday night
I'm listening to the kind of music she doesnt like
And she'll never know your story like I do

But she wears short skirts, I wear t-shirts
She's cheer captain and I'm on the bleachers
Dreaming bout the day when you'll wake up and find
That what you're lookin for has been here the whole time

If you could see that I'm the one who understands you
Been here all along so why can't you see?
You belong with me
You belong with me

Walkin the streets with you in your worn out jeans
I cant help thinking this is how it ought to be
Laughing on the park bench thinkin to myself
Hey isnt this easy?

And you've got a smile that could light up this whole town
I havent seen it in awhile, since she brought you down
You say you find I know you better than that
Hey, Whatcha doing with a girl like that?

She wears high heels, I wear sneakers
She's cheer captain and I'm on the bleachers
Dreaming bout the day when you'll wake up and find
That what you're looking for has been here the whole time

If you could see that I'm the one who understands you
Been here all along so why can't you see?
You belong with me

Standin by, waiting at your back door
All this time how could you not know that?
You belong with me
You belong with me

Oh I remember you driving to my house in the middle of the night
I'm the one who makes you laugh when you know you're about to cry
I know your favorite songs and you tell me about your dreams
I think I know where you belong. I think I know it's with me.

Can't you see that I'm the one who understand you?
Been here all along so why can't you see?
You belong with me

Standing by or waiting at your back door
All this time how could you not know that
You belong with me
You belong with me

Have you ever thought just maybe
You belong with me
You belong with me

Wednesday, November 4, 2009

minat da brubh

  • hua3...cmne nie??tba2 jep dlm 3 mggu ni,aku jd addicted dgn blog2 shawl..sume blog jual shawl aku redah..bak kate along aku,bli on9 x sme dgn bli kt lua..kite x cnfirm puas ati x bile dpt brg uh...
  • x bli pon x pe..aku suke tgk owg pkai shawl,,ayu jep..aku nk jd cmtu??wekk...lmbt ag lol..nk gk try...along ckp nk bg aku try,tp x de pon..wekk...
  • yg mara bhya nye,bile aku dh tgk shawl2 tu,mula la gtal mlut nk tny hrga bpe la,ape la..then,mula la nk bli..hsilnye??duit yg mlyg nnt...huhu....
  • gmbr ni shawl batu tbru yg aku survey at radiusite...tp aku lag brkenan dgn half ribbon...mayb ade update ari ni,tu ika yg ckp...soo..tgguu...adkah aku akn hbiskn duit bli bnd alah ni??huhu....

Monday, November 2, 2009

3 hari 2 malam di rumah alOng

  • ptg jmaat,pas klas,,,trus aku blah ke raub..naek bas transnasional yg lembab cam sipoot baby dan sampai uma kaka kuyh pkul 10 mlm..alif da tito time uh...along pon..tggl abg long jep yg bek ati p jmput aku kt stesen bas raub..blik2 jep trus mkn 2 pggan..sdp woa along ku msak..rsa skli,nk lag..hihi
  • pag sbtu..alif dgn muke poyo nye,x pkai bju,dtg kaco aku lak..sbok dak kcik nie..tau la die cmel an..abg long p konvoi at cmeron..so tggl la along,aku n alif jep kt uma..alif sbok skodeng brg2 lam beg akuyh...

  • ptg sbtu...ktorg pg ke tman lak...besh woa...
aliff dgn mama nyer yg sengal..huhu

p/s: ag besh naik bas phg lin siong,mudh,cepat dan tepat...

Tuesday, October 13, 2009

Bila lelaki benar-benar jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dengan ikhlas, perubahan sikapnya amat mengejutkan.. Hati lelaki yang dianggap keras selama ini, tiba-tiba secara semulajadi menjadi selembut kapas apabila sudah jatuh cinta dengan relanya.. Bahkan lelaki yang mabuk cinta sanggup berkorban dan buat apa sahaja untuk kekasihnya..

Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai.. Untuk melihat lelaki menangis amatlah payah..

Di antara tanda-tanda lelaki yang jatuh cinta dengan hebat ialah:

  1. Dia bersungguh-sungguh melakukan sesuatu untuk kekasihnya dengan rela bukan kerana terpaksa
  2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yang kuat bercakap.
  3. Dia banyak menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.
  4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap.
  5. Hati lelakiDia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.
  6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.
  7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dengan kekasihnya.
  8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.
  9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian kerana dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari orang lain.
  10. Dia menjadi orang yang paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.
  11. Dia pandai merajuk hati kerana ingin dipujuk oleh kekasihnya.
  12. Dia akan mengelabah apabila kekasihnya berjauhan daripadanya terlalu lama.
  13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.
  14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.
  15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya kerana dia merasa kasihnya lebih kuat daripada kekasihnya.
  16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya.
  17. Dia cuba meluangkan lebih banyak masa dengan kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dengan sabar.
  18. Dia membanggakan kekasihnya di depan orang lain.
  19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.
  20. Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.
  21. Dia menganggap kekasihnya sebagai orang yang paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri.
  22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.
  23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang perempuan

Tuesday, September 29, 2009

eid...2009...

uhuhu..da lme x update blog..kak long aku da bsing2 blog aku cm xpnh de pghuni jep..
owg buz la kak long ku syg..huhu
act,nk cite sket sal rye thun nie..
  1. rya ptma kt uma tok kt pntu geng,,.ade bihun greng,mee grg n suda tntu sume tu dgrg oleh my mom..ade stay,roti nye,dan kuah nye skli(kuah nye mmg bes). plg bes,aku kna cuci pggan mgkuk kt dpur..pntg x tgs aku??hoho
  2. rya ke2 kt uma sndri,kt pputeh lak..ma msk nsi dgang..(sdp woo,mak aku mang terer msk)..ade jgk kwn2 ku yg dtg,trmsuk rumateku yg sengal..plg bes,,dpt duit rye dgn pday
  3. rya ke3 kt uma jgk..mak aku jd tkg msk..ade aym pdas,acar septriasa,gulai kari,ikan kering grg,sambal,..ade ape??kaka ku da btng..jd tung owg da..pnya la meriah,cm da kwin..ppe pon,kaka ku mmg chumil..pttla muda2 da nk tung..(23 taun..muda eh??)..plg bes..lg 1x aku kna cuci pggan mgkuk kt blkg uma..huhu
  4. rya ke4 time aku p brya uma owg lak..aku p uma kwn2 old timer dlu..tp yg bengap nye,aku pkai kmja n jeans je p uma owg..kuwg asam tol an..plg bes,,dpt g mkn piza kt kb mall,mkn mee laksa uma atin n nsi dgg uma ayu..
  5. rya ke5,aku dgn kaka ku brbut xde kt uma..aku p mne??p psr mggu pag2 lagik,pastu p kb dgn erin,eni n pday..sblum tu,p brya uma erin n smbut bsday ank sdra die yg grgnye mglhkn dinosour..plg bes..dpt tgk ank sdra erin mnjd dinosaur...huga3...
tu jep psl rye taun ni..yg pnting...aku mmg de bkat jd tkg cuci pggan..ag stu,x puas brye...
nk cuti lagik....tlggggggggggggggggggggggggggggg............


Wednesday, September 2, 2009

♥fer da lovers♥

· KENAPA LELAKI BENCI PEREMPUAN???!

BUSY BODY - Wah..Ini yang paling dibenci.. Semua benda dia nak tau.. Segala tindakan kau dia akan perhati.. Sampaikan tido pakai ubat nyamuk apa pon dia nak runsing.. Apekeheynyer..

KUAT CEMBURU - Ini agak lemah sket.. Kau kena selalu berjaga2 bila bersama si dia.. Terpaksa mengawal semua tingkah laku.. Sampaikan kau naik muak dengan kecemburuan dia itu..

KUAT MERAJUK - Adik kepada perangai di atas ni.. Memanglah merajuk tu suatu yang sweet kata orang.. Saat dipujuk itulah yang sering menjadi kenangan indah untuk kau.. Tapi kalau selalu, tak ke menyampah?

MERAGUI CINTAMU - Setiap hari mengajukan soalan yang sama “betulke kau cintakan aku?” “apa bukti kau cintakan aku”.. Wajibkah cinta untuk ditayang? Terbuktikah cinta dengan luaran?

BERLAINAN MINAT - Memang agak payah menghadapi situasi ini.. Andainya kau suka tengok bola, dia pula suka tengok wayang.. Tak ker runsing memikirkan jalan terbaik.. Lainlah si dia suka tengok muka mamak, takde la dia bosan bila kau tengok bola..

MENCARI KESEMPURNAAN - Bukankah ini dah menjadi beban untuk kau… Sentiasa berusaha untuk mencapai seperti yang si dia inginkan.. Ahh.. Persetankan semua itu.. Buat cara kau.. Itu yang terbaik..

TAK MAKAN SAMAN - Semalam kau dah tegur dia, tapi hari ni si dia tetap berdegil.. Apa tak reti bahasa ke? Takkan bila dah pedas baru sibuk nak mencari sirap..

KAKI KONDEM - Selalu sangat si dia mengkritik kau.. Semua rasa tidak bez bagi dia.. Senang kata lain, si dia perasan bagus.. Ahh.. Lantakla.. Janji kau suka..



KENAPA PEREMPUAN BENCI LELAKI???!

PENIPU - Dah tentu la para hawa nie tak suka akan penipu.. Itu dah kompem.. Siapa yang nak ada pasangan yang menipu kan..

TERLALU MENGAMBIL BERAT - Adeh.. Jangan poyo sangat.. Si dia pon tau menjaga diri.. Nanti si dia ingat kau terlalu mengongkong dia pulak.. Perbataskan kerisauan kau tu.. Dia pon dah besar panjang..

KAU PEROKOK - Mesti dia akan cakap bila ditanya “i tak kesah, tapi kalau boleh berenti la.. kan tak elok ntuk kesihatan” Itu maknanya dia tak suka la.. Berhentilah kalau boleh.. Dia pon mesti ada terpikir dengan kesihatan anak2 nanti bila berkeluarga..

TIDAK LUPAKAN CINTA LAMA - Tak habis2 kau cerita kisah kau ngan awek lama kau.. Pas tu kau banding2kan pulak.. Marah la dia beb.. Simpan @ buang memori lama tu.. Jangan sesekali ceritakan depan dia.. Nanti dia ingat kau masih belum mencintai dia lagi..

TIDAK SOLEH - Bukan la si dia nak kau tu sampai jadi imam, tapi cukuplah kau punya ilmu asas dalam agama.. Tidaklah dia risau bila mendirikan rumahtangga nanti.. Sama2 membimbing.. Jika dia salah kau boleh tegur dan begitulah sebaliknya..

SENSITIF - Adui.. Jantan beb!! Pebarang sensitif nie.. Takkan nak si dia pujuk kau pulak.. Tunjukkan kejantananmu itu.. Walaupun benar kau bengang, direct cakap kat dia.. Dia pon akan suka dengan kejujuran kau itu..

TAK SERIUS - Tunjukkan kesungguhan kau.. Nanti dia ingat kau main2 dalam bercinta…Cukuplah katakan sayang sebelum kau tidur.. [call jer bg yg belum kawen]

KAU PERALATKAN DIA - Kau bercinta ngan dia sebab dia cantik, kau bangga.. Dia banyak duit, kau boleh cukur.. Yang paling sadis bila kau bercinta ngan dia sebab kau bosan!! Kau takde cinta tapi hanya ada dia yang nak bercinta dengan kau.. Tapi kau tak ikhlas.. Jangan mainkan perasaan perempuan..

· 28 WAYS TO MAKE A GIRL SMILE

3 months ago

28 WAYS TO MAKE A GIRL SMILE:-
[1] Tell her she is Beautiful. not hot or fine.
[2] Hold her hand at ANY moment even if it is just for a second.
[3] Kiss her on the forehead.
[4] Leave her voice messages to wake up to.
[5] ALWAYS tell her you love her at any & and all times.
[6] When she is upset, hold her tight & tell her how much she means to u
[7] Recognize the small things ..they usually mean the most.
[8] Call her Sweetie or BABY
[9] Sing to her no matter how horrible your voice is
[10] Pick her over all the OTHER girls you hang out with
[11] Write her notes. (she loves them)
[12] Introduce her to family & friends as your girlfriend
[13] Play with her hair.
[14] Pick her up, tickle her, & play WRESTLE with her.
[15] Sit in the park & just TALK to her.
[16] Tell her funny jokes, tell her stupid jokes, just tell her joke
[17] Throw pebbles at her window in the middle of the night just because u missed her.
[18] Let her fall asleep in your arms
[19] Carve your names into a TREE.
[20] If she`s mad. Kiss her
[21] Give her rides
[22] Give her flowers
[23] Treat her the same around your friends as you do when you`re alone
[24] Look her in the eyes & Smile
[25] Let her take as many pictures as she wants
[26] SLOW DANCE with her, even if there isn't any music playing.
[27] KISS HER IN THE RAIN.
[28] If you`re in love with her tell her.

Wednesday, August 26, 2009

::H.k.Hell lagik...(HKL)::

jht gile aku post tjuk gtu an...act,aku x suke time posting2 nie,bknnye aku x suke HKL..
act,syukur sgt cz xpyh p posting kt Hspital Klang uh...dhla jauh,kna stay kt hostel sna lak..
better dpt HKL..ulg alik jep..lehla aku tito pluk mukhsa mlm2..huhu...

ari nie 1st day posting as a student semester 3...pip da jd biru beb...senior..tp aku rsa,mntal dan fzikal aku nie,x mcm senior pon..lalala..
pag lag aku tggu bas,pkul 5.30 pag...tp naek bas kul 6.30 jgk..smpai2 jep kt HKL uh,ade briefing la,ape la,dr lecturer ktorg n Sister kt maternity ward uh...adoi...ngntuk gile kna bgn awl nie,dhla x wat ppe pon kt wad ari nie..juz observe je patient dlm wad antenatal uh...

pergh...mcm2 la dunia skrg nie kn...ade bdk tu under age lag,bru 15,da brnak..muke cm mak owg ank 4...tp bru 15 taun...kununnye,pkwe jnji nk kwin pas die branak uh,tp spnjg ari ni aku dk ctu,xde pon balak die dtg lwt..yg sowg tu pon sma..bru 18 da de ank..dhla time brease feeding kt ank die,mls gile..bring jep..x sndwakn bby uh,trus ltk gtu jep...sian bby uh,wat cm ank ptung jep..xtau jga ank,xpyhla brnk awl2 an...dhla kwin pon x...dunia2...

bile jmp kes2 mcm ni,aku mtk sgt dr Allah agr jauhkn sume ni dr aku n fmily...dosa bsar uh..
tp zmn skrg,sume ni mcm da x plik da...da jd cm org Barat lak...kwin x,tp dk srumah...nikah blom,tp ank da pnuh kliling pgg..dunia...dunia...

p/s: 10 mggu di HKL pasti leh wat aku hlg sbr,,,ye ah,pnt n stress ooo...lag sronok p klas jep...dgr lecturer bbel..pastu tito...waa...
ppe pon,kna thn jgk..dis is wat i choose...jd misi pon misi la...erk???aiyak....

Monday, August 24, 2009

::rAmadhan dtg lagik...tp...::

umm....cdeynye rsa bile rmdhan mnjelma lagik..bkn dsbbkn kesal dgn kdtgn bln plg mulia nie,tp kesal sbb xdpt puasa cm thun2 sblm nie,dsmping fmily trcinta..nie la penangan bljr jauh dr uma kn..blm lagi p bljr oversea nuh...(hak ela,mcmla pndai sgt nk p sna)huhu..

sayu sgt ati bile tgk bdk2 sbya umr adik2 ku brjln brpmpin tgn dgn parents diorg,tmjuk nk tu,nk ni pd mak@ayah diorg..srnok nye diorg,..trngat lak kt adik2 ku kt uma..sllu nye..klu jam dh pkul 6pm ,mst ade yg mula cri abh,nk mtk bwk p jln2...p bzar rmdhn,jln2 pusing kg ke,bndar ke,cri kuih...kuih akok..ingt lag sume tu...

tp bile da dk jauh nie..cmni ar..sume bnd sowg2..da xde da,tlg ma msk,tlg ma hidang lauk yg pnuh 1 tikar uh,tlg sendukkn nsi,sume uh...sdeynye...
ma...abah...adik2 ku..rndu sgt dgn kowg sume...

p/s: stiap thun rmdhan dtg dan pergi...syukurnye rsa,dpt jgk aku rsa rmdhan yg ke20 nie...smga Allah mmbrkati idup sume umat Islam thun nie,,agar Rmadhan thun ini lbih mmbawa kbrkatan..amin...


jgn tiru aksi ini time pose...huhu

Thursday, August 20, 2009

misi pon kna ccok??

bdk2 kt blkg tgh testing 1,2,3 sblm inject dri mreka..wahaha

seingt aku,dlu time aku kcik2,aku bajet misi nie kije diorg ccok2 owg jep,tp x sgka lak misi pon kna ccok jgk...hampeh..bkn aku tkut jrum,tp side effect lps ccok tu aku bnci..kdg2 leh dmm lol..tp klu aku ccok owg,syok jep..huhu..

puan: "ok2,,korg sume amik syringe,swab,dan Hep B kt dpn ni..sowg amik stu je tau..jgn mmndai amik byk2,bkn free nie"
ktorg: 'puan,nk tny..sape yg ccok ktorg??"
puan:"eh,eh...buat2 tny lak..kn korg nie misi sumenye kn,dh reti wat injection,ape lag,korg inject la ssma sndiri.."

nah...amik kau,,,
ccok la ktorg ssma sndri..hampeh...dhla msing2 wat muke kunun pro ccok owg,tp tgn da tketar2...gile...bpak bsar jrum ktorg kna ccok uh..bkn nye cm injection insulin tu,tp ni IM..mmg skit trsa smpai ke tulg itam..tp,aku x tkut skit tu..yg aku x thn,lps jep ccok,bdn aku ase lemah cm dhempap mnara konkrit jep..rumate aku lak,ngis nk kna ccok...pnkut tol..
btw,ktorg bjya jgk maen ccok2 Hep B tu...ikutkn ati,mmg xnk aku ccok bnd uh,tp bla pk nnt nk p HKL lag.,,kije kt sna...dhla dgn virus haiwan x cmel yg kna samak uh kian mnular skrg,jd antibodi aku prlu kuat lol... ......trpksa la ccok...adoi....


Sunday, August 2, 2009

::fmily day at rhu datok::



da lma ofis ma x wat fmily day...cz xde bjet kot... klu wat pon,stkt ala kadar je..taun ni pon cmtu la..adek2 aku ckp,yg slruh klntan pnya,lg besh...tp rmai sgt owg lak...kli ni,aku juz msuk acara boling pntai jer...pe aku bling ntah...mlyg laju je buah klpa uh..mak aku terer,9 btol die jthkn..pergh..dats my mom.. pristwa ari ni,ayih hlg slipar cz ttggl kt tikar tmpt ktorg sntai msa die p maen acara... amer lak johan campak gelung rotan..dhla mng dgn bgya lagik.. rhan dgn hani msuk acra pncing btol,but dua2 klah..huhu... suke sgt bla dpt kumpul cmni 1 fmily..but kli ni,abah n ahmad xde...kak long n abg apis pon... kn besh klu cm dlu..sume ade...sume msuk acra sme2...mkn sme2...wndu doi saat uh..
p/s: kak nor aku cdgkn picnic dgn fmily,sume ade..smeday..mcm zmn kcik2 dlu, at Rantau Abang..besh woa...

Saturday, August 1, 2009

::hit n run...cow cow pnya la::

pergh,...kli ni cite sal virus h1n1 yg mkin meluas rebakannye kt ngara kite nie..
aku pon kna tempias bnd alah nie jgk...act,kolej aku da kna ttp smggu cz ade sowg dak OT yg +ve virus nie...mang mnkutkn ah...dhla aku pon bru jek ok dr dmm...
xleh imagine klu aku dpt virus nie jgk...kawin pon blom..ah...tidak..

act,otw aku blik kg mlm 30hb...tpt kul 12 tgh mlm..,kt kg Jeram uh...aku da lggr smebody..
smebody pny lmbu daa...cian lmbu tu...mlyg die kna lggr kt aku...tp aku x stop lak nk tgk lmbu tu sbb jln tu snyi...hny ade keta kenari yg cm sial n
aekkn spotlight die,sbb tu la aku x nmpk lmbu tu n trus lggr die...mayb lmbu tu da jd arwah skunk..
kete pon da hncur bhg dpn...sdey2..duit bjet utk rya da mlyg2...sob3...

Thursday, July 16, 2009

:: i knOe wat u did lAs weekEnd::


sekadar gambar hiasan....


ptg uh..bis klas kul 5 ptg..aku,eni,k-mal n mc su gerak blik klntan...1st time drive kete alek kg.. stil pkai bju misi lag,smgt blik kg beb...

kul 7 ptg,smpai kt lipis...aku stop kete kt msjid smbil2 tggu nk solat mgrib n bkk pose..wndunye kt uma..x rse pnt drive cz trlmpau sgt nk blik tgk abah,ma,ada..adik2 yg len..

da mlm...agk tkut nk drive,bkn pe,sume lam kete ni ppuan,n kt lua sne,pnuh mmat2 yg brlgak bwk kete hbat2 tp cm sipoot sedut...aku dhla nk cpt blik..bile ptg je diorg,mrah lak..yela kn,kncil ptong vios..spe x mara beb..haha...

kul 11 mlm..kitog stuck at manek urai..siot tul...ade crmah la,ape la..jem lol..dhla jln brbukit2..myk lak dh nek lmpu kuning tu tnda nk hbis da..pnyala kalut k-mal,eni n mc su kt blkg..tkut gk tolak kete mlm2 nie..lori balak pnyala byk..cm de pesta 'jom rmai2 tbg kyu blak' je..adoi...

bjet smpai kul 12 but kul 1 a.m bru smpai pputeh..waa...smpai gk kt kg aku..x sgka den..

1st..pg anta mc su kt uma die at jelawat..jln pnya la seram..asenye time aku p uma die dlu,xdela cmni..ops..lupe..tu pag da..nie 'awl' pag..dlu,rmai owg yg kluar..skunk nie, rmai tut...tut...yg kluar..

otw at Gunong uh,kitorg mang ckp lepas n komen mcm2 bnda yg lintas dpn jln uh..tikus,ktak,kucing,anjing...sume haiwan ade pag tu..but time tu lgsung x rse ppe...siap mgta2 ag jln kt ctu burok la,xde owg la,glp la..mcm2...4 sure,mang glap..lmpu jln pon xde..
kt pdg dirja tu,tmpt kuda byk2 uh,bru de lmpu..tu pon stil myramkn tmpt uh...

tba2,ade sekor biawak bsar saiz lbih kuwg bsar bntal golek aku...ekor cm boyer...dk tgh2 jmbtn kcik uh..tkjut thp dewa aku..pnyala seram,dgn bdn die stil merah2.--tndanye bru pas kna gelek--dhla aku geli dgn bntg reptilia nie..ee..siot tol..but mlut stil cabul..ckp mcm2 kt biawak uh..

"sek mung..mak aku ckp an,klu jmpa bewok,almt ea x molek..dhla bewok tu hudoh..ee..'' slumber je ayt tu kua dr mult aku..

but,sume lam kete stil xde rse ppe...then..smpai kt trafic light..aku tgk de kete burok..toyota lme wrna itam,kua dr jln uh n grak dpn kitorg..but no plat bru lak.. WKL..pe lag..aku dgn eni stat la komentar kete trsebut..d sbbkn kitorg sbuk cri cbg nk msuk kg mc su,so aku x trfikir nk ptg kete uh..klu x ,cnfirm aku lntas da,n cnfirm gk eni akn jeling tjm driver kete uh..da mmg bese2 bwk kete cmni la kitorg..

pas anta mc su...tba2 aku wase srm sjuk..eni pon..k-mal lak,dk sowg kt blkg..die sje dk kt tgh2 uh,dhla kpla die bsar..huhu..smpai je cbg uma mc su...kul 1.30 a.m..hny kete ktorg je stil gerak...kg tu ibrat x brpenghuni..sunyi n sepiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....

tba2..tnpa aku sdr..dr mne die dtg...kete td... WKL...tba2 ade dpn kete aku btul2...plik jgk aku..sthu aku,td die da d dpn time ktorg belok msuk cbg uma mc su...

"t-ah..bkn ke kete nie td yg dk dpn kite uh??"eni bsuara cm tkut2 je bnyi...
"xdop gpe la bengong"aku sje nk sdpkn ati...

aku tekadkan azam..nk smpai uma cpt2...kaki aku da lenguh..dhla awl pag cmni,llu jln yg sunyi,gelap,myrmkn lak uh....tpksa llu jmbtn de biawak td 1x lag...adoi..
kli nie..kitorg mang btul2 'kena'..pdn muke..spe suh mlut cbul sgt...

aku tkjut tgk biawak uh..btul2 dpn mte..td xdela nmpk sgt but kli nie btul2 jlas...pnyla kalut aku nk pass jln uh..then,kete aku tba2 stop at tgh jmbtn uh...aku dpt ase biawak tu btul2 dk bwh kete ni...giler...pnyla sush pyh idopkn enjin..las dpt gak gerak...
k-mal n eni lak dk komen sal bau busuk yg mnusuk idong kitorg time uh..Tuhan je tau bau nyer cmne...eni da hmpir nk muntah...aku dpt ase smthin kt dpn still ade...

then....tba2....'skrettttttttttttttttttttttttttttttttttt.....................'
brek kcmasan doi...kete da nk hlg kwalan..nsb bek x trbabas tep jln...

"YA ALLAH"teriak k-mal..

aku dgn eni cm hysteria bile kucing putih mtew biru tu lri n lompat btul2 time kete aku lalu..
pnyla bdbar..1st time aku jerit kuat cmtu...abis hlg suara time uh...lagu nasyid in-team aku kuatkn volume...ati aku bgai nk trcbut...eni da lemah smgt..nsb bek de k-mal..die x hnti2 istighfar n doa spya slmat smpai...

otw sblum jpa jln rya utma...kitorg diam seribu bhsa...xde spe brni ckp ppe..dhla mcm2 haiwan kua lintas dpn jln pas uh...aku ggahkn jgk smgt..kna smpai dgn slmat gk...

then,alhamdulillah..aku smpai uma tpt kul 2 pag..pas anta k-mal n eni kt uma diorg...
pntu pagar,aku tprksa bkk sndri cz sume da tito...jntung aku stil dgup kncg..
pe yg aku llui td??sume jd tnda tny...

p/s: bile jmp alek pag ahd tu,kitorg mule cite sal pag sbtu tu...kete WKL...pdg drja uh...kte mc su..tmpt tu 'keras'..eni pon stat lemah smgt pas llu tmpt tu...k-mal pon ckp,jrg owg nk llu jln at Gunong uh bla tgh mlm....bongek pnya kwn,da kena bru nk cite...huh...
tp kitorg da llui nye...n da tahu pe jd klu mlut xde insurans...

wallhualam.....